Meeste ongelukken met Audi en BMW

Volgens onderzoek van schadespecialist CED waren Audi- en BMW-rijders in 2015 relatief het meest betrokken bij aanrijdingen.

De uitkomsten van het onderzoek lijken in tegenspraak met die van verzekeraar Generali, die vorige maand Mazdarijders als de grootste brokkenpiloten aanwees. Mazda komt in de Top 10 van het CED zelfs niet eens voor.

Verklaarbaar

Toch zijn de verschillen eenvoudig te verklaren. Het onderzoek van Generali  is gebaseerd op eigen klanten met een WA autoverzekering die in 2015 zelf schuldig waren aan de schade. In de cijfers van CED zijn alle vormen van schade van veel meer verzekeraars meegenomen.

Volkswagen

Met ruim 112.000 meldingen is het absolute aantal schades is het grootst bij Volkswagenrijders. Dat komt omdat er veel auto's van dit merk rondrijden in Nederland. In de relatieve Top 10 staat VW op de tiende plaats.

Schadebedrag stijgt

Verder heeft CED berekend dat het gemiddelde bedrag van de schade is gestegen ten opzicht van vorig jaar. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat steeds meer auto's zijn uitgerust met kwetsbare en dure elektronica. Hierdoor worden reparaties steeds ingewikkelder en dus duurder.

06-04-2016