Premie autoverzekering schiet omhoog

De premie van autoverzekeringen is in de afgelopen maanden explosief gestegen. Vooral jongeren betalen een veel hogere premie dan vorig jaar.

Gemiddeld zijn WA-verzekeringen 20% duurder dan in december, wat autobezitters al snel € 90 per jaar kost. Ook WA casco- en allriskverzekeringen zijn duurder geworden, respectievelijk 15% en 9%.

Voor jongeren steeg de premie het meest. Zij betalen dit jaar gemiddeld bijna € 170 meer voor hun autoverzekering dan in 2015.

Onvermijdelijk

Volgens brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars is de premiestijging onvermijdelijk. Verzekeraars hebben in 2014 300 miljoen meer aan schade uitgekeerd dan ze aan premie binnenkregen. Dat komt omdat de premie vanwege de enorme concurrentie eigenlijk te laag was.

Eerder waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) al voor deze ongezonde situatie. Verlies op autoverzekeringen kan verzekeringsmaatschappijen namelijk in financiële problemen brengen. DNB drong aan op maatregelen, die nu dus zijn genomen.

Toch besparen?

Is de premie van uw autoverzekering ook gestegen? Misschien moet u dan weer eens kijken of er alternatieven zijn. Door de premieverhogingen is er een andere marktverhouding ontstaan, waarvan u wellicht kunt profiteren.

Wilt u uw autoverzekering oversluiten of heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste autoverzekering met de scherpste premie.

06-06-2016