Goed voorbereid op wintersport

Tijdens een wintersportvakantie loopt u andere risico's dan tijdens een zonvakantie. Daarom kennen reisverzekeringen speciale wintersportdekkingen, die vaak niet standaard zijn opgenomen. Lang niet iedereen die een doorlopende reisverzekering heeft, realiseert zich dit. Met als gevolg dat veel Nederlanders onderverzekerd naar de sneeuw gaan.

De extra risico's die u loopt, zijn bijvoorbeeld de kans op blessures en schade aan dure skispullen. Door een wintersportdekking af te sluiten, verzekert u zich tegen de kosten die u hierdoor zou kunnen maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan schade aan uw eigen of gehuurde ski's, skilessen die u wel heeft betaald maar door omstandigheden niet kunt volgen, ziekenhuisopname ter plekke en de kosten van een gipsvlucht.

Hoe fitter u naar de sneeuw afreist, hoe kleiner de kans op blessures. Speciaal voor de wintersporters onder u hebben wij wat oefeningen verzameld die u gewoon thuis kunt doen.

Hoge kosten

Als u geen wintersportdekking heeft en er gebeurt toch iets, kan dat duizenden euro's kosten. Controleer daarom voor vertrek of uw reisverzekering een wintersportdekking heeft en of die voldoet aan u wensen. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over een passende wintersportdekking of een alternatieve reisverzekering.

Controleer ook meteen welke kosten uw aanvullende zorgverzekering dekt in het buitenland. Voldoen deze niet aan uw wensen, dan kunt u een extra module voor medische kosten afsluiten op uw reisverzekering.

Checklist

Rijdt u zelf naar uw wintersportbestemming? Zorg er dan voor dat uw winterbanden voldoende profiel hebben. In Frankrijk geldt een wettelijk minimum van 3,5 mm, in Oostenrijk van 4 mm. Vergeet ook niet op passende sneeuwkettingen mee te nemen.

Elders op onze website vindt een handige checklist met meer aandachtspunten.

Wij helpen u graag

Heeft u vragen over uw reisverzekering of de dekking van uw medische kosten? Neem dan gerust contact met ons op.

12-02-2016