Extreem veel schade aan auto's door noodweer

Niet alleen de schade aan huizen en bedrijven als gevolg van noodweer is dit jaar extreem hoog, ook veel auto's zijn zwaar beschadigd geraakt.

Waren hagel- en hoosbuien in 2015 nog goed voor een totale schade van zo'n € 10 miljoen, dit jaar staat de teller al op € 500 miljoen. Het grootste deel van die schade is aangericht aan huizen en bedrijven, maar ook auto's bleven niet ongemoeid. Dat blijkt uit cijfers van schade-expert CED.

Zo is het aantal auto's dat total loss is verklaard na de heftige buien van afgelopen juni fors gestegen. Normaal gesproken noteert CED 13% total loss-gevallen na noodweer. In juni steeg dat naar maar liefst 44%!

Wanneer verzekerd?

Niet elke autoverzekering biedt garantie tegen schade veroorzaakt door noodweer. Als de auto enkel WA-verzekerd is, draait u zelf op voor de kosten. Bent u WA + beperkt casco of all risk verzekerd, dan keert de verzekering wel uit.

Een auto wordt echter total loss verklaard als de kosten van reparatie hoger zijn dan de dagwaarde. Hoe ouder een auto is, hoe sneller dit gebeurt. Controleer dus regelmatig welke dagwaarde uw verzekeraar aan uw auto toekent.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit bericht of wilt u weten of uw autoverzekering nog past bij uw auto en uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op.

13-09-2016