Enorme verschillen autopremie tot 25 jaar

Jonge automobilisten tot zo'n 25 jaar moeten goed opletten als zij een autoverzekering afsluiten. De juiste keuze kan hen namelijk honderden euro's opleveren.

Jongere automobilisten betalen meer premie voor hun autoverzekering. Dat extra bedrag heet premieopslag. Niet elke verzekeraar berekent die opslag op dezelfde manier. Daardoor kan een autoverzekering van de ene verzekeraar honderden euro's duurder zijn dan een vergelijkbare polis van een andere verzekeringsmaatschappij.

Meer dan vier keer de basispremie

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Die ontdekte dat de minimale premieverhoging 75% is, terwijl je bij de verzekeraar met de hoogste opslag meer dan vier keer de basispremie betaalt! Overigens zegt dit nog steeds niet alles over totale premiebedrag, omdat ook de basispremie van verzekeraar tot verzekeraar kan verschillen.

Meer schade

Autoverzekeringen voor jongere bestuurders zijn duurder omdat de groep automobilisten tot 25 jaar veel meer schade rijdt. Dat blijkt uit gegevens van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid).

Puzzel

Voor jongere automobilisten is het vinden van de beste autoverzekering met de scherpste premie vaak een ingewikkelde puzzel. Geldt dat ook voor jou? Wij helpen je graag. Bel of mail ons even voor een afspraak.

15-07-2016