Occasion verzekeren? Let op de aanschafwaarderegeling!

Wie een tweedehands auto aanschaft en het belangrijk vindt om de aanschafwaarde te verzekeren, moet goed opletten bij het kiezen van een autoverzekering.

In veel autoverzekeringen is een zogenaamde aanschafwaarderegeling opgenomen. Het principe van de regeling lijkt duidelijk: mocht de auto na een ongeval of als gevolg van vandalisme total loss raken, dan krijgt de verzekerde de aanschafprijs vergoed. Uit onderzoek van MoneyView blijkt echter dat de voorwaarden van de aanschafwaarderegeling per autoverzekering sterk kunnen verschillen.

Leeftijd en vorige eigenaar

Zo kan de leeftijd van de auto een rol spelen. Van de 65 onderzochte beperkt cascoverzekeringen zijn er 32 die een aanschafwaarderegeling hebben. Slechts negen daarvan hanteren geen leeftijdsgrens.

Bij de meeste autoverzekeraars maakt het ook uit waar de occasion is gekocht. Wie een  verzekering met een volledig cascodekking afsluit op een auto die bij een merkdealer is gekocht, kan bij 46 van de 77 verzekeringen rekenen op een aanschafwaarderegeling. Maar is de auto afkomstig van een particulier, dan zijn dat er nog maar 21.

Kleine lettertjes

Ook uit dit onderzoek blijkt weer dat premie slechts één aspect is van een autoverzekering. Zoekt u de verzekering die het beste past bij uw wensen, dan zijn ook de kleine lettertjes van groot belang.

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit bericht of wilt u weten of uw autoverzekering wel helemaal aansluit op uw wensen? Bel ons dan gerust, wij helpen u graag.

25-08-2016